Sub 24

Sub 24

Sub 24

Dan Garleanu a parcurs creasta Muntilor Fagaras in mai putin de 24 de ore,  performanta atinsa in cadrul proiectului „Sustine sub24”, initiat de Clubul de Ecologie si Turism „Veniti cu Noi”, ce a avut ca scop  promovarea „trail running-ului”.

Iubitor de munte si drumetii, el a vrut sa arate tuturor ca o pasiune se poate transforma ingtr-o ramura sportiva. Conform datelor GPS, traseul a fost strabatut în 21 ore, 17 minute si 47 sec.

Traseul a inceput de la Manastirea Turnu Rosu, pe 25 august, ora 03.00.51 si s-a incheiat la Cantonul Rudarita, pe 26 august, ora 00.18.38. Pe parcursul intregii alergari s-au inregistrat mai multe date tehnice: distanta 82,5 km, urcari totale 5.874 m, viteza medie în miscare 4,8 km/h. Parcurgerea traseului a fost facuta fara probleme deosebite, singurele care au produs întirzieri fiind starea proasta a marcajului (pentru timp de noapte) si ciinii de la stini.

Punctele de sprijin au fost amplasate în Saua Caprei si la Fereastra Mare a Simbetei pentru alimentarea cu apa si hrana si schimbarea echipamentul deteriorat. Aceast eveniment a fost organizat de Clubul de Ecologie si Turism „Veniti cu Noi” Bacau pentru lansarea, atragerea si promovarea practicarii a unui nou tip de ramura sportiva „trail running” (alergare neconventionala pe poteci de munte inaccesibile pe drum, prin ascensiune si coborire, cu diferente mari de nivel: munte, deal, paduri, pasaje înguste). 

În ideea organizarii, începind cu anul 2013 a unei competitii oficiale la nivel national sau international, se încearca popularizarea traseului, avind în vedere ca zona crestei Muntilor Fagaras este cea mai înalta si spectaculoasa din România. 

Proiectul a fost sprijinit de colaboratori de la Global Service Auto, Clubul Sportiv Dimamo Bacau, Farmaciile Bofarm, International Police Association regiunea 1 Bacau, Pub S Bacau, Grafit Invest, Departamentul Educatie Fizica Emirates National School, S.N.P.P.C. Biroul teritorial Bacau, Kinetoterapeut Costi Sdrobis, Agriconstruct si CRE Bacau.

By | 2018-04-18T16:05:41+00:00 aprilie 18th, 2018|Activitati|0 Comments

Leave A Comment

Activitati recente

Contact Info

Str. Cuza Voda nr. 6 Bacau, Romania

Phone: +4.0744.12.77.41

Web: Visit Us Online