Tura in Ceahlau

Tura in Ceahlau

Tura in Ceahlau

Ceahlau-2014Ca in fiecare an, Clubul de turism Veniti cu Noi a organizat “Iesirea traditionala de iarna”, in Masivul Ceahlau, in perioada 10-12 ianuarie 2014. Vineri, 10 ianuarie 2014, membri si simpatizanti ai clubului au urcat pe munte, plecand din Izvorul Muntelui si ajungand, pe traseul marcat “Jgheabul cu hotar”, pana la Cabana Dochia.

Datorita lipsei zapezii, ascensiunea s-a facut rapid si fara incidente, sub supravegherea membrilor cu experienta, in grup aflandu-se si multi incepatori, acestia urcand pentru prima data pe munte.

Pe parcursul serii, participantii au ascultat muzica, au dansat si au jucat jocuri de cabana.

In cursul zilei de sambata, grupului i s-au alaturat si alti membri ai altor organizatii din orasul Bacau.

Activitatea principala a zilei a fost initierea incepatorilor in coborarea in rapel, desfasurata la Stanca Miresei din zona cabanei. Majoritatea doritorilor au coborat cu forte proprii de la o inaltime de aproximativ 15 metri, fiind asigurati si purtand echipament de protectie asigurat de club.

In a doua parte a dupa-amiezii s-a urcat pe Varful Toaca(1900m). Seara s-au difuzat filme de prezentare ale organizatiilor care au participat la eveniment, printre care Alpin Club Bacau, STEP Bacau, CRE Bacau, Asociatia Un Zambet si clubul de turism Veniti cu Noi. Ulterior, s-a cantat muzica folk si cantece de munte.

Duminica s-a coborat pe traseul marcat ”Poiana Maicilor”., inclusiv prin ”Jgheabul clailor”.

Vremea pe parcursul celor 3 zile a fost cu cer predominant innorat si vant puternic in zona de creasta, dar si cu temperaturi joase pentru aceasta perioada.

Pentru cei care vor sa urce pe Ceahlau in zilele urmatoare le putem spune ca zapada este prezenta doar pe platoul cabanei si ca majoritatea traseelor marcate prezinta, pe alocuri, portiuni cu gheata.

Membrii Veniti cu Noi si liderul Dan Garleanu doresc sa multumeasca clubului Alpin Club Bacau pentru sprijinul tehnic acordat si multumeste tuturor participantilor la eveniment.

Articol preluat de pe bacaul.ro : http://bacaul.ro/clubul-veniti-cu-noi-a-organizat-iesirea-traditionala-de-iarna-in-masivul-ceahlau-galerie-foto-16645/

By | 2018-04-19T07:04:21+00:00 aprilie 18th, 2018|Activitati|0 Comments

Leave A Comment

Activitati recente

Contact Info

Str. Cuza Voda nr. 6 Bacau, Romania

Phone: +4.0744.12.77.41

Web: Visit Us Online